Musici

Laurens Woudenberg

Laurens Woudenberg komt uit een muzikale familie. Zijn vader is cellist bij onder meer het Schönberg Ensemble en toen Laurens een jaar of vijf was, zag hij voorafgaand aan een concert in de artiestenfoyer de hoorn liggen van Hans Dullaert, hoornist bij onder meer het Schönberg Ensemble.
Het mooie, glimmende instrument met al die ingewikkelde buisjes trok hem meteen en hij wist: ik wil hoorn spelen. Toch kreeg hij eerst celloles van zijn vader, maar hij moest en zou hoorn spelen en zo geschiedde.

Toen hij uitgenodigd werd om solo te spelen bij een jeugdorkest nam hij les bij Hans Dullaert en was de cirkel rond. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde hij verder bij Hans Dullaert en later ook bij Herman Jeurissen – de leraar van zijn voorganger Jasper de Waal en zijn nieuwe collega Fons Verspaandonk.

Sinds 2006 was hij hoornist en later solohoornist bij Het Gelders Orkest. Daarnaast remplaceerde hij al verschillende keren bij het KCO en ook bij het Residentie Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en het Combattimento Consort Amsterdam. In zijn vrije tijd sport Laurens graag en is hij druk met zijn gezin met drie jonge kinderen.
Laurens Woudenberg speelt sinds 2012 in het Koninklijk Concertgebouworkest.