Musici

Perry Hoogendijk

Perry Hoogendijk (1971) is sinds 2004 Solo Tubaist bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Amsterdam.
Hij begon op negenjarige leeftijd met het bespelen van de Tenortuba en ontving de eerste lessen van zijn vader. Na enige tijd maakte hij de overstap naar de Bastuba. Hij studeerde aan het Hilversums Conservatorium alwaar hij zijn diploma Docerend en Uitvoerend Musicus behaalde.

Vervolgens zette hij zijn studie voort tot mei 2002 in Duitsland aan de Conservatoria van Essen en Detmold. Daar studeerde hij bij Hans Nickel, Solo Tubaist WDR Symfonie Orkest in Keulen. In deze periode maakte hij een aantal studiereizen naar Chicago, USA, waar hij lessen nam bij Rex Martin, Gene Pokorny en Charles Vernon. Eveneens nam hij deel aan een van de laatst gegeven masterclassen door de legendarische Tubaist en ‘Brass’-pedagoog, Arnold Jacobs.

In juli 1997 werd Perry uitgenodigd door de wereldberoemde Tuba Solist, Roger Bobo, om op de Internationale Tuba Conferentie in Riva del Garda, Italie, een soloprogramma te spelen als “Emerging Young Artist”. In december 1999 won Perry een derde prijs aan een internationaal concours voor Solo Tuba in Sydney, Australië.

Vanaf 1996 tot en met 2004 was Perry Tubaist in het Noordhollands Philharmonisch Orkest, later gefuseerd tot Holland Symfonia. In september 2004 werd Perry aangenomen als Solo Tubaist bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Tevens werd hij aangesteld als docent Tuba aan het Conservatorium van Amsterdam.
Perry zet zich momenteel in om nieuw solo repertoire voor Tuba te ontwikkelen. Dit heeft geresulteerd in een aantal nieuwe stukken met begeleiding van diverse HaFaBra-ensembles, die zullen verschijnen op zijn nieuwe solo CD Quicksilver.