Musici

Raymond Munnecom

Raymond Munnecom (Neeritter, 1968) woont sinds 1990 in Amsterdam.
Hij ontving zijn eerste muzieklessen bij muziekschool Kreato te Thorn. In zijn jeugd speelde hij euphonium bij muziekvereniging harmonie St. Lucia en bij het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest. Op 17-jarige leeftijd begon hij met trombone-spelen.

Raymond Munnecom studeerde aan het Conservatorium van Maastricht en aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Jacques Banens, voormalig solo-trombonist van het Koninklijk Concertgebouworkest. Tijdens zijn studie in Amsterdam maakte hij de overstap van de tenor- naar de bastrombone.

Hij behaalde in Amsterdam zijn trombone einddiploma’s evenals het diploma harmonie/fanfare-directie.
In 1997 werd hij aangenomen als bastrombonist bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Sindsdien is hij ook werkzaam als docent aan het Conservatorium van Amsterdam.

Raymond Munnecom organiseerde voor het brass-ensemble van het Conservatorium van Amsterdam verschillende projecten en tournees, waaronder tournees naar Kopenhagen, Chicago en Suriname. Sinds 2005 is hij vaste brass-coach van het Nationaal Jeugd Orkest. In 2006 voltooide hij de deeltijdopleiding Opleiding Docent Muziek. Nog regelmatig neemt hij les bij Rex Martin, tubaïst en koper-pedagoog uit Chicago.